De la lume adunate si altele...

Thursday, September 07, 2006

Curajul de a nu (mai) tacea

Deunazi(mai exact ieri :)), o prietena ( nu spui cine-persoana importanta :)) a intrebat daca ar fi bine sa-si faca lucrarea de licenta pe domeniul Resurse Umane.. dar nu in sensul de mers interviu, vazut, placut, angajat, ci din alta perspectiva.. a acelor care s-au confruntat, macar o data, (si cu siguranta suntem multi :)) cu o situatie de genul: aflat de interviu pentru un post X, prezentat interviu pt post X, admis pentru post X, angajat.. si in final lucrat pt post.. Y.. adica ceva ce n-avea nici in clin, nici in maneca (si nici macar in pantaloni :)) cu cerintele initiale.
E drept ca nimic nu e batut in cuie, ca oricand exista exceptii de la regula etc, dar ca ceea ce ti s-a spus initial ca trebuie sa faci nu este decat (sau nici macar) exceptia de la activitatea zilnica, mi se pare cam mult. Binenteles, depinde si de adaptabilitatea fiecaruia, dar eu zic ca daca omul a aplicat (!!! :D) pentru o anumita activitate, teoretic(nu intotdeauna si practic, recunosc..) aceea vrea sa faca, nu altceva. La fel cum nu voi intelege niciodata ce rost are ca pentru un interviu, o firma sa ceara n specializari ale candidatilor (sunt pe tarlaua IT, deci vorbesc de zona asta in principal), cand se stie foarte bine ca daca ai cel putin primele 2 (maxim 3) cerinte, ai sanse reale.Vorba prietenei-daca chiar le-ai avea pe toate, ai fi senior NASA si te-ai mai duce la ei la interviu(unde ei inseamna orice firma normala dpdv a dimensiunilor.. deci nu ma refer la Microsoft si tot neamul lor).Firma stie ca toata povestea e de umplutura, candidati la fel.. si atunci, ce sens are?Doar ca sa para firma serioasa? Mie mi s-ar parea cu adevarat serioasa exact una care nu mi-ar vinde gogosi chiar din start(ca oricum una-doua-noua tot servesti pe traseu.. parerea mea :D).
Se bate (sau se batea la un moment dat) moneda pe 'fisa postului'... chestia e ca oricum nu se tine seama de ea(idem ca mai sus, adica parerea mea...) si conteaza doar ca hartie in plus la dosar.. ca oricum daca ti se cere sa faci ceva (ce se inscrie in limitele meseriei si a bunului simt se intelege :)), chiar daca nu-i in fisa postului (daca aceasta exista..), tot trebuie s-o faci.. si atunci...?
Mai bine s-ar scrie la fiecare domeniul de activitate (:D) si la detalii- 'Diverse'. Ce ziceti? :)

In caz ca va intrebati ce i-am raspuns prietenei apropos de lucrarea de licenta.. (si chiar daca nu va intrebati, tot va spun :D), i-am zis ca depinde de cat de deschisi la minte vor fi cei din comisie, nude altceva, dar sa nu aiba surprize fata. Dar e placut (si de ce nu, si incurajator) sa stii ca mai sunt si din cei care aleg sa nu (mai) taca.

3 Comments:

  • Pe tema asta, ce vor firmele de la angajati, P. avea miine un interviu si l-au sunat aia de la firma sa amine pe joia viitoare. Ideea e ca el a spus la telefon prima oara ca e "flexibil"; acum se gindeste daca si-a facut singur drum intr-o capcana, astia chiar vor sa vada daca e adevarat sau chiar intervievatorul nu avea timp miine.
    Si acum sta si-si bate capul cu acest detaliu. Ca daca le-ar zice si el acum baieti joi nu pot, dar pot luni (oricum interesul lui e sa-l vada cit mai rpd), ar putea sa intre la ginduri si angajatorii.
    Pina una alta se agita intre oare faptul ca au aminat pe joi e pozitiv sau negativ? :)

    By Blogger vio, at 1:39 PM  

  • depinde de firma... stiu o firma (nu spui care :D), ce a dat sfoara-n tara ca face angajari, dar interviurile le-a tinut dupa... 2 luni de zile.. si chiar avea nevoie, numai ca cei de la departamentul HR (parca asa se cheama, nu? :)) al firmei, nu realizasera in timp util ca nu putea tine interviurile mai repede...
    cica uneori e chestie de si rabdare.. :) stiti voi.. cu rabdarea, treci marea..

    By Blogger Oana, at 1:43 PM  

  • This may also mean you make some extra money as instead of cutting once a week it may, due to the longer length, have to be cut twice.. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry Tote Bags[/url] Reopen the fold and trim your fabric along the seam so that it is slightly less than the finished width of the seam. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose outlet[/url] Bhxsoxzot
    [url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]cheap pandora[/url] Iakqovekg [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose chilliwack[/url] aidtyenni

    By Anonymous Anonymous, at 7:24 PM  

Post a Comment

<< Home